Zwagerman ontdekt

Zwagerman denkt wel vaker dat hij iets voor de wereld heeft ontdekt, wanneer hij zelf voor het eerst iets ziet… Dat hoort ook bij een nieuwe generatie. Zoals met de “Geschoten Haas” van Mondriaan die hij selecteerde voor zijn DWDD pop-up expositie in het Allard Piersonmuseum. Maar helaas, hij is niet de maat aller dingen (of mensen). Ik heb het werk, op 19-jarige leeftijd nageschilderd, toen ik les kreeg van Cornelis le Mair, uit een catalogus van het Gemeentemuseum in Den Haag. Dus was hij wel eerder ontdekt, en ongetwijfeld ook door anderen!

kopfoto-haas

Piet Mondriaan: Geschoten Haas

collectie: Gemeentemuseum Den Haag Nr. 0334208.
80×51 cm, 1891

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.